Conformiteitstoets | Gewoon Toegankelijk

GewoonToegankelijk

Home >> Conformiteitstoets >>

Conformiteitstoets

Wilt u weten of uw website volledig toegankelijk is? Vraag dan een toegankelijkheidsexpert een conformiteitstoets uit te voeren om te toetsen of uw website aan alle 38 WCAG 2.0 AA criteria voldoet.

Is uw website volledig toegankelijk? Publiceer de link naar het rapport op Gewoon Toegankelijk 

Verschillende partijen kunnen zo’n conformiteitstoets uitvoeren;

  • Stichting Accessibility, onafhankelijk Nederlands expertise- en onderzoeksinstituut voor ICT-toegankelijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van internet, software en elektronische toepassingen.
  • Flincl, werkt als specialist in digitale toegankelijkheid met medewerkers ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’.
  • Anysurfer, wil de digitale wereld toegankelijker maken voor mensen met een handicap, zonder daarbij een vlotte bruikbaarheid voor iedereen uit het oog te verliezen.
  • Funka, een 'one stop shop' op het gebied van toegankelijkheid, werkt aan de toegankelijkheid van inhoud, ontwerp en techniek van digitale middelen zoals het Web, digitale documenten, apps en ATMs.
  • Deque, helpt overheden om websites and mobile apps toegankelijk te maken voor iedereen.
  • Andere organisaties. Ook anderen kunnen een inspectie doen. Dit zijn inhoudelijke experts op het gebied van toegankelijkheid, die op basis van auditmethodieken (NEN-normen) inspecteren.

Waarmerk Drempelvrij / Groene Mannetje

Als Stichting Accessibility of Flincl een conformiteitstoets uitgevoerd hebben, kan een waarmerk Drempelvrij (ook bekend als het Groene Mannetje) worden aangevraagd bij Stichting Drempelvrij. Het tonen van dit waarmerk op de website is niet verplicht voor overheidsinstanties.