Proces - Stap1 | Gewoon Toegankelijk

GewoonToegankelijk

Home >> Proces - Stap1 >>

Website Analyse

Gewoon Toegankelijk verzamelt met haar crawlers de URL's van alle pagina's van een website. Tijdens het crawlen wordt iedere pagina geanalyseerd. Daarbij wordt in kaart gebracht welke soorten media er op een pagina voorkomen en welke taal er gebruikt wordt. In combinatie met de inhoud van de pagina levert dit een unieke foto op van de pagina. Deze foto maakt het mogelijk wijzigingen van pagina's in de tijd te volgen. 

De pagina's worden vervolgens geclusterd naar 7 veel voorkomende soorten media (beeld, frames, multimedia (beeld en geluid), tabellen, documenten en formulieren), slecht gecodeerde URL's en wijziging van de inhoud. Dit overzicht kunt u ook downloaden. ('Stap1: Analyseren') Het overzicht kan u helpen om uw aanpak voor verbetering te bepalen en om gericht probleemgebieden te identificeren.

Waarom is er een verschil tussen het aantal geïndexeerde en het aantal geteste URL's?

  • Gewoon Toegankelijk crawlt websites continu. De resultaten van het crawlen worden wekelijks aangepast. Het testen vindt één keer per drie maanden plaats. Voor het testen worden de pagina's getetst die op dat moment gecrawld zijn. 
  • Gewoon Toegankelijk test alleen HTML en XHTML pagina's. URL's naar een document (zoals bijvoorbeeld .doc en .pdf bestanden) worden dus niet meegenomen in de test. Er kunnen significante verschillen bestaan tussen het aantal geindexeerde pagina's en het aantal geteste pagina's. Sommige websites hebben tienduizenden bestanden in hun archief.

Hieronder een voorbeeld van de tabel met de clusters van media-typen.

 

Cluster # Illustr. Frames Audio Video Tabellen Bad enc. Docum. Formulieren Pagina's nieuwe pagina's
1 y           y y 50081 397
2 y             y 24284 408
3 y   y       y y 1686 11
4 y       y     y 798 15
5 y   y y       y 630 41
6 y     y       y 314 1
7 y       y   y y 83 11
8 y   y y     y y 11 0
9 y   y         y 9 0
10 Alle overige combinaties 7 0
Totaal                 77903 884