Proces - Stap 4 | Gewoon Toegankelijk

GewoonToegankelijk

Home >> Proces - Stap 4 >>

Detailresultaten: fouten en hoe deze te corrigeren

De laatste stap in het testproces is de presentatie van de gedetailleerde testresultaten die de toegankelijkheid belemmeren. Dit overzicht kunt u ook downloaden. Daarnaast beschrijven we verschillende manieren om de fouten te corrigeren en de toegankelijkheid van uw website te verbeteren. Heeft u de fouten verbeterd? Dan kunt u gebruik maken van de multi-page checker om zelf een hertest uit te voeren.

Het corrigeren van fouten

Om het corrigeren van de fouten te ondersteunen, hebben we pagina's herkend en delen HTML code waar we de specifieke fouten terugvinden die met de geteste criteria samenhangen. Op dit moment ondersteunen we twee benaderingen voor de correctiestap:

  • Algemene correcties op basis van de criteria: Wanneer de toets van een criterium 'afgekeurd' als resultaat heeft, worden de details van het criterium getoond  en voorbeelden van de broncode met de fouten die in de site gevonden zijn. Een webontwikkelaar kan de site doorzoeken op deze foutpatronen en generieke verbeteringen aanbrengen. Deze informatie wordt direct getoond in Stap 4 van de Monitor.
  • Correcties per pagina: Voor deze benadering leveren we een volledige lijst van de gevonden fouten en twijfelgevallen per pagina. Deze lijst kan gedownload worden via de Monitor. Hieronder tonen we een voorbeeldbestand.
  URL van de pagina Uitgevoerde test Testresultaat Broncode element dat de fout veroorzaakt. Beschrijving van de fout
Kolom url testtype test_result element name_nl
Rij 1 http://www.yoursite.eu/news/page1 imgAltNotEmptyInAnchor cantTell <img alt="yoursite.eu" src="//roimg.nl/presentation/images/logotype-gov.png" id="logotype"> Een afbeelding binnen een link mag geen leeg "alt"-attribuut hebben als er geen andere tekst is in de link
Rij 2 http://www.yoursite.eu/news/page1 imgHasAlt cantTell <img alt="yoursite.eu" src="//roimg.nl/presentation/images/logotype-gov.png" id="logotype"> Afbeeldingselementen moeten een "alt"-attribuut hebben